уторак, 23. август 2016.

Вршњачки тим састанак 10.06.2016.

На  последњем састанку школске 2015/16 окупили су се ученици/це петог разреда, чланови/це Вршњачког тима. Састанку је присуствовало 25 ученика/ца, који/је су били активни у реализацији програма током школске године. Они/е су заједно осмишљавали програме и радили за своје вршњаке/киње и ученике/це нижих разреда, уз подршку наставнка грађанског и психолога Душана Катића и родитељки Владиславе Ковач и Иване Бранковић.
Састанак је имао за циљ да ученици/це заједно продискутују о активностима, које су реализовали, да саберу утиске и резултате, да дају сугестије за реализацију програма у наредној школској години и да прославе успешан рад у овој школској години.
Током године Вршњачки тим је реализовао више акција. Сарађивао је са учитељицама првог и четвртог разреда, са Ученичким парламентом, Тимом за сарадњу са родитељима и са Тимом за заштиту, а чланови/це тима су прошли циклус од осам радионица "Школе емоционалне писмености". 
Са првацима  Вршњачки тим је радио програм превенције вршњачког насиља, на ЧОЗ-у су едуковали ученике/це о врстама насиља. Поклонили су им плакате које су сами осмислили и на којима је приказано  на који све начин деца могу да спрече насиље. Са четвртацима Вршњачки тим је разговарао на тему преласка ученика/ца у пети разред, Поделили су своја искуства и дали савете ученицима/цама како да се понашају, како да уче и предочили им са којим потешкоћама ће да се сусретну.
Својим ангажовањем и активним учешћем у програмима које организује Ученички парламент, Вршњачки тим је допринео креирању позитивних промена у школи и већем и видљивијем учешћу ученка у раду школе, На овом састанку су планирали даљу подршку раду Ученичког парламента и школског Разгласа.
Закључак састанка је да су ученици/це задовољни резултатом рада тима, да су успели да утичу на решавање проблема ученика/ца који су им се обратили путем Сандучета поверења и да су мотивисани да раде даље, јер има још доста ствари које треба да реше. 

Нема коментара:

Постави коментар