недеља, 26. јун 2016.

ПРЕДСТАВНИЦИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА НА ПРЕЗЕНТАЦИЈИ ПРИРУЧНИКА О ПРЕВЕНЦИЈИ РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА



Промоцији едукативних приручника за превенцију родно заснованог насиља одржана у петак, 06. мај 2016. у Библиотеци Куће људских права у Кнеза Милоша 4 у Београду присуствовале су представнице Ученичког парламента наше школе Марија Алексић, Ана Радојчић и наставница биологије Љиљана Вукмировић.


Презентацију приручника је организовала омладинска организација Центар Е8, као део програма који се бави превенцијом родно заснованог насиља. На презентацији су поред домаћина Бранка Бирача, програмског координатора у Центру Е8 говорили су и Огњен Николић, БМК члан у Београду, Тијана Мијалковић, тренерица Центра Е8 и Марина Угринић, менеџерка за комуникације, Центар Е8 и гости Марија Алексић, представница Ученичког парламента основне школе „Петар Петровић Његош“ Зрењанин, Смиљана Грујић представница Јединице за превенцију насиља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а. Представници/це Центра Е8 су представили програм и активности Буди мушко клуба у Београду и Србији, Смиљана Грујић представница Јединице за превенцију насиља је скренула пажњу на важности овог програма за ученике/це и о настојањима Министарства да свака школа у Србији буде укључена у овај програм.
Марија Алексић ученица VIII разреда из Зрењанина је из свог угла причала о томе како је овај програм утицао на њу и њене вршњаке/иње.
 

Нема коментара:

Постави коментар