среда, 9. март 2016.

Trening “Ž”

 


Trening obuka za učenice Ž trening -Vršnjačka edukacija održana od 19. do 21. 02. 2016. Radionice  se bave temama kao što su: rod i pol, rodne uloge, nasilje, seksualno nasilje, etiketiranje, moć i odnosi, izražavanje vlastitih osećanja i druge. Radionicu pohađalo 25 učenica  iz Učeničkog parlamenta i iz sedmog i osmog razreda.


 
Trening Ž” je koncipiran za devojke između 13 i 19 godina i predstavlja niz grupnih edukativnih aktivnosti koje služe za promovisanje svesti kod devojaka o rodnim nejednakostima, njihovim pravima i zdravlju. Rezultat ovog treninga je razvijanje veština koje su im potrebne da bi mogle da se ponašaju osnaženo u različitim sferama života, kao i da razviju adekvatnu reakciju na rodno zasnovano nasilje.

 
Od početka godine je održano četiri treninga u okviru Great projekta, i to u Vranju, Kikindi, Pančevu i Zrenjaninu. Lokalne organizacije Centar E8-Vranje, Kancelarija za mlade Kikinda, UG “Connecting People” i UG “Photo Expo” su kao partneri učestvovali u organizaciji treninga, ali i kao podrška u promociji nenasilnog društva i razvoja aktivizma u lokalnoj zajednici.
Veliki odziv učesnica nas je veoma obradovao i pokazao da smo na dobrom putu podsticanja pozitivnih promena stavova i ponašanja u našem društvu. Učesnice će zajedno sa članovima lokalnog “Budi muško” kluba u Vranju, Kikindi, Pančevu i Zrenjaninu organizovati javne akcije i promovisati vrednosti projekta na lokalu.
Treninge su organizovali Centar E8 i partnerske organizacije, a u okviru projekta ”The Gender Roles, Equality, Advocacy and Transformation (GREAT) in Serbian society”, koji realizuje Centar E8 uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар