понедељак, 18. јануар 2016.

Јавна расправа " Од националне студије до националне стратегије за превенцију сексуалног злостављања деце у области образовања"

       У четвртак 8.октобра 2015. године чланови/це нашег Тима учествовали су у Јавној расправи " Од националне студије до националне стратегије за превенцију сексуалног злостављања деце у области образовања". Расправу су водиле Душица Попадић и др Богавац из Инцест траума центра Београд, као и представници Школске управе, МУП-а и ЦСР-а у Зрењанину. Јавна расправа је одржана у ОШ " Жарко Зрењанин".
        После овога 18.11.2015. године,  је уследело Јавно слушање у Парламенту Србије, у партнерству са Женском парламентарном мрежом, Министарством просвете Србије (уз учешће министра) и Заштитником грађана Републике Србије. Представљен је Нацрт прве Стратегије у образовању за спречавање сексуалног злостављања деце у Републици Србији.
Ауторке: из Министарства просвете (Биљана Лајовић, Смиљана Грујић и Гордана Меденица) и из Инцест Траума Центра - Београд (Др Љиљана Богавац, Др Станислава Оташевић, Душица Попадић и Сњежана Мрше).
 
 
 
 Након расправе присутнима је презентована Сликовница “Кико и рука” која је намењена деци од 3 до 7 година и представља јединствен инструмент учења како да дете препозна и одупре се сексуалном насиљу и како да одрасла особа која је од подршке детету разговара са дететом о овој теми. Читају је одрасла особа и дете заједно.
Сликовница “Кико и рука” (са упутством за родитеље/старатеље) у електронској форми и целокупни КИКО садржаји усмерени на подизање свести јавности о сексуалном злостављању деце,доступни су на www.kikopravila.org, видео је доступан на линку https://www.youtube.com/watch?v=OBKPDcGMnwE
 

Нема коментара:

Постави коментар