понедељак, 18. јануар 2016.

Радионице са Вршњачким тимом петог разреда

На радионицама са Вршњачким тимом петог разреда, које су одржане 30.11. и 09.12.  и 15.12.2015. године наставници/цe Душан Катић , Зорица Исаков Тољага, Теодора Филип Шубони и родитељкe Владислава Ковач и Ивана Бранковић су са ученицима/цама, радили на међусобном бољем упознавању вршњака/киња и осмишљавању плаката и презентација за ученике/це првог и четвртог разреда.
Ову идеју је на састанку Тима за заштиту ученика/ца од злостављања занемаривања; родну равноправност и медијацију, одржаног 10.11.2015. предложила родитељкa Владислава Ковач, чланица тима. Прва радионица имала је за циљ упознавање ученика/ца и мотивацију ученика/ца за учешће и анализу проблема у школи. Чланови/це тима су закључили/ле да желе да се у школи сви/е осећају лепо и да буду безбедни/не. Желе да утичу на стварање бољг окружења, са мање свађа, вређања и туча.
 
 
На другој и трећој радионици ученици/це су имали задатак да припреме за прваке презентације о другарству, међусобном поштовању, ненасилној комуникацији...
Група ученка/ца је припремала презентацију за четвртаке која је имала за циљ упознавање са ситуацијом у петом разреду из перспективе ученика/ца. Презентација је говорила о проблемима, потребама, предностима и манама, а у циљу да се четвртаци/киње боље припреме за промене и новине које их очекују у петом разреду. Након завршетка плаката, свака група је отишла у разред своје бивше учитељице и презентовала своје радове.
 
 
 Наставиће се...

 

Нема коментара:

Постави коментар